Malzemeler
4 adet kabak
500 gr sotelik tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet kapya biber
2 adet domates
Karabiber
Kekik
Tuz
Beşamel için
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Karabiber
Tuz
Üzerine
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Üzerine
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Yapılışı
Kabaklar yıkanıp uzunlamasına ikiye bölünür.Tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır.Soğuyunca kaşık yardımıyla iç kısmı çıkartılır.Fırın tepsisine dizin.
Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın.Sotelik tavuk etini rengi dönene kadar kavurun.Önce soğanı sonra biberleri ekleyerek sotelemeye devam edin.Domatesleri küp doğrayıp ilave edin.Baharatlarını ilave edip kavurun.Hazırlanan tavuklu harcı kabaklara eşit bir şekilde paylaştırın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun.Üzerine soğak süt ekleyerek kıvam alana kadar pişirin.Baharatla tatlandırıp kabak gratenlerin üzerine beşamel sos gezdirin.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derecede kaşar peyniri eriyip kızarana kadar pişirin.Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder