1 bütün tavuk
1 adet kuru soğan
2 adet limon
1 kase dilimlenmiş yeşil zeytin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 tatlı kaşığı köri
1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
1/2 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Yapılışı
Tavuk yıkanıp ocakta tütsülenir.Uygun ısıtılmış bir teflon tencerede sıvı yağ eklenerek kızartılır.Kızaran tavuk bir tabağa alınır.Yağın içerisine brunoise doğranmış kuru soğan sotelenir.Baharatlar eklenir.Tavuk tencereye tekrar konularak yeşil zeytin ve dilimlenmiş limon eklenir.1,5 bardak sıcak su eklenerek kısık ateşte yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder