Malzemeler
1 paket fırın makarna
1 yemek kaşığı margarin
Köfte Malzemeleri
350 gr kıyma
1 adet yumurta
1-2 yemek kaşığı galeta unu
1 adet kuru soğan (rende)
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Tuz
Mantarlı İç
350 gr mantar
2 yumurta
2 adet kapya
1 su bardağı kaşar rendesi
Tuz
Üzerine
İnce kıyılmış maydanoz
Yapılışı
Makarna haşlanır.Isıya dayanıklı yuvarlak bir kap margarinle yağlanır.Makarnalar sıralı bir şekilde kalıba dizilir.Dolapta bekletilir.
Köfte malzemeleri yoğrulur.Dizilen makarnanın üzerine ince bir şekilde yayılır.
Kapya biber ve mantarlar julienne doğranır.Kızgın tavada bir yemek kaşığı yağda sotelenir.Karabiber ve tuz ile tatlandırılır.Kasenin üzerini kapatacak kadar makarna ayrılıp kalan makarnalar doğranıp kaşar peyniri rendesi ile birlikte mantarlı iç ile harmanlanır.İç malzeme kaseye doldurulur.Üzerini makarna ile kapatıp 180 derece fırında kızarana kadar pişir.Pişen makarnayı ters çevirip kıyılmış maydanozla servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder