Malzemeler
6-7 adet patates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 dal taze biberiye
1 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Patateslerin kabukları soyulup enlemesine ince dilimlenir.Sıvı yağ,taze biberiye,karabiber ve tuz uygun bir kapta karıştırılıp patateslerle harmanlanır.Kelepçeli kalıbın altına yağlı kağıt serilip patatesler kat kat dizilir.Kalıbın üzeri alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecede yarım saat pişirilir.
Folyo çıkarılıp tereyağı parçaları patateslerin üzerine yerleştirilip üzeri kızarana kadar pişirilir.Pişen patates kalıptan çıkarılıp dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder