500 gr tavuk göğsü
( Sotelik doğranmış )
4 adet lavaş ekmeği
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Tuz
Yapılışı
Sotelik doğranan tavuk göğsü yağsız kızgın tavada sotelenir.Rengi dönene kadar kavrulan tavuklara 1-1,5 su bardağı su eklenerek yumuşayana kadar pişirilir.Sıvı yağ eklenerek iyice sotelenir.Kırmızı toz biber ve tuz eklenerek ocaktan alınır.
Domates ve kuru soğan yemeklik doğranır.Maydanoz incecik kıyılır.Lavaş ekmeğe sotelenen tavuk,doğranmış domates,kuru soğan ve maydanoz eklenerek dürüm yapılır.
Servis tabağına alınıp doğrandıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli tereyağ gezdirilerek servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder