1,5 su bardağı süt
2 paket krem şanti
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 paket yulaflı bisküvi
1 yemek kaşığı instant kahve
Sosu için
150 gr bitter çikolata
150 ml krema
Üzerine
İri çekilmiş Antep fıstığı
Yapılışı
Sütü derin bir kaseye alın ve kahveyi ekleyip eritin.Krem şantiyi ekleyip kıvam alana kadar çırpın.Bisküvileri irice kırıp şantiye ekleyin.Çekilmiş fındıkları da ilave edip streç filmle kaplanmış baton bir kalıba hazırladığınız karışımı aktarın.Derin dondurucu da en az iki saat hazırladığınız pastayı soğutun.Uygun bir tavada kremayı ısıtın.İçerisine çikolata ekleyip çikolatalar eriyene kadar kısık ateşte karıştırın.Ocaktan alıp sürekli karıştırarak soğumasını sağlayın.
Derin dondurucuda soğuttuğunuz pastayı ters çevirerek kalıptan çıkarın.Servis tabağına alıp hazırladığınız sosu üzerinde gezdirin.İri çekilmiş Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder