1 demet semizotu
2 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Üzerine
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı salça
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Yapılışı
Semizotu doğranır.Ezilen sarımsaklar ve tuz süzme yoğurtla karıştırılır.Doğranan semizotu eklenrek karıştırılıp servis tabağına alınır.
Sosu için piyazlık doğranan soğanlar zeytinyağında sotelenir.Salçalar ilave edilip kavrulur.
Baharatlar ve haşlanmış nohut ilave edilip kavrulduktan sonra ocaktan alınıp servis tabağındaki salatanın üzerine gezdirilir.Servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder