Sayfalar

17 Şubat 2016 Çarşamba

Tavuklu Börek (Dereotlu Yoğurt Sos İle)

Malzemeler
4 adet yufka

İç malzeme
250 gr tavuk kıyma
2 adet rendelenmiş havuç
1 adet yeşil biber
4 adet kuru soğan
2 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı domates-biber salçası
1/2 demet taze nane
1/2 demet maydanoz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı toz biber
Kimyon
Kişniş
Köri
Tuz

Pane yapmak için
3 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu

Sos malzemeleri
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1/2 demet dereotu

Kızartmak için
Kızartma yağı


Yapılışı
Tavuk kıyma kızgın bir tavada rengi dönene kadar sotelenir.Sıvı yağ  ilave ettikten sonra yemeklik doğranan soğan ve sivri biber sırası ile ilave edilip sotelenir.Salça ve baharatlar eklendikten sonra rendelenmiş domates ilave edilir.En son ince kıyılmış yeşillikler eklenip hazırladığımız iç malzeme ocaktan alınıp soğutulur.
Her bir yufka 6 parçaya bölünür.İç malzeme her bir parçaya eşit bir şekilde paylaştırılarak sigara böreği gibi sarılır.Sarılan börekler önce yumurtaya bulanır ardından da eşit bir şekilde galeta unu ile panelenir.Bir kasenin içerisinde süzme yoğurt,ezilmiş sarımsak ve ince kıyılmış dereotu karıştırılır.
Kızgın bol yağda hazırlanan börekler kızartılır.Kızaran böreklerin fazla yağı kağıt havlu yardımıyla süzdürülür.Servis tabağına alınan börekler dereotlu süzme yoğurt sosu ile birlikte sıcak servis edilir.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder