Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet kapya biber
2 adet köy biberi
1 adet rendelenmiş havuç
3 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 su bardağı bezelye
1 kahve fincanı zeytinyağı
4 su bardağı su
2 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı toz zencefil
Yenibahar
Kimyon
Tuz
Yapılışı
Pirinç kaynar tuzlu suda yarım saat bekletilir.Yıkanır.Yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar zeytin yağında sotelenir.Doğranan biberler ve rendelenen havuç eklenir.Köri 1 kahve fincanı suda eritilip ilave edilir.Ölçülü su ve ya tavuk suyu ilave edilir.Su kaynayınca pirinç,önceden haşlanmış bezelye ve baharatlar eklenir.Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.20 dakika dinlendirilip servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder