Malzemeler
1 adet tavuk göğüs eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
1 adet orta boy kabak
1 küçük kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
1 kahve fincanı arpa şehriye
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Tavuk eti küp şeklinde doğranır.Kabakların iç kısmı hariç ve havuç da küp doğranır.Doğranan tavuk tereyağında sotelenir.Küp doğranan havuç ve kabaklar ilave edilip birkaç dakika sotelenir.Sıcak su ilave edilip 10 dakika pişirilir.Oda ısısındaki yoğurt ve un iyice karıştırılır.Çorbanın suyundan eklenerek çorbaya yavaş yavaş ilave edilir.Kaynayıncaya kadar karıştırılır.Arpa şehriye,karabiber ve tuz eklenir.Şehriyeler yumuşayana kadar pişirilir.Kıvamı ayarlanan çorba kıyılmış maydanoz ile servis edilir.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder