Sayfalar

15 Eylül 2016 Perşembe

Beğendili Dana Rulo

Malzemeler
6 dilim antrikot
6 dilim çemensiz pastırma
6 yemek kaşığı garnitür
6 yemek kaşığı sote mantar
2 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz


Beğendi
6 adet közlenmiş patlıcan
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı süt
Karabiber
Tuz


Sosu
3 yemek kaşığı domates salçası
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
5 su bardağı sıcak su
2 çay kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz


Yapılışı
Antrikot dilimleri tuz ve karabiber ile tatlandırılır.Uç kısımlarına pastırma,garnitür ve mantar konularak sarılır ve açılmaması için kürdan ile tutturulur.Uygun bir tencerede tereyağ ve sıvıyağ karışımı konup antrikotlar yüksek ısıda mühürlenir.
Mühürlenen ete salça,sıcak su,doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir.Baharatlar ve ince kıyılmış maydanoz eklenir.Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde etler yumuşayana kadar  pişirilir.
En az 1 saat pişirin.Beğendi için tereyağı eritilip un kavrulur.Süt ilave edilerek kıvam alana kadar pişirilir.Karabiber ve tuz eklenir.İçerisine közlenip bıçakla doğradığınız patlıcanları ekleyip karıştırın.
Hazırlanan beğendiyi servis tabağına alın.Üzerine pişen rulo etleri ve sosunu ekleyerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder