Malzemeler
3 adet yufka
400 gr kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Üzerine
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Uygun bir tavada rengi değişene kadar kavrulur.Tereyağı ve sıvı yağ ilave edilerek sırasıyla yemeklik doğranmış kuru soğan ve sivri biberler eklenir.Sotelenen kıymaya kabuğu soyulup küp doğranmış domates ilave edilir.Arzu edilirse bu aşamadan sonra 1 tatlı kaşığı kadar salça da eklenebilir.
Baharatlar da eklendikten sonra sosa 1/2 su bardağı su eklenip 2-3 dakika pişirilir ve ocaktan alınır.
Yufkalar tezgaha serilir ve sigara böreği gibi önce 4'e sonra her bir parça tekrar 4'e bölünür.Pipet yardımıyla kesilen yufkalar sıkıca sarılıp pipet aradan çıkarılır ve yufkaların ucu açılmasın diye su ile yapıştırılır.Sarılan yufkalar kızgın bol yağda pembeleşene kadar kızartılıp servis tabağına alınır.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos dökülüp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Not:Kozalak mantı servisten hemen önce kızartılıp servisi yapılmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder