Malzemeler
1 paket etimek
2 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Üzerine
1 adet havuç
1 adet mısır konservesi
Pancar turşusu
Kırmızı köz biber
5-6 adet kornişon
Maydanoz
Yapılışı
Etimekler uygun bir tepsiye dizilir.Ayrı bir kasede ezilmiş sarımsak ve süzme yoğurt çırpılır.Etimeklerin üzerine yayılır.Tepsinin üzeri streç filmle kapatılıp dolapta yarım saat bekletilir.
Havuç rendelenir.Köz biber,kornişon ve pancar turşusu doğranır.Maydanoz ince kıyılır.Dolapta bekleyen etimeklerin üzeri hazırlanan sebzelerle süslenir.Dilimlenerek soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder