Sayfalar

16 Eylül 2016 Cuma

Beyti Sarma

Malzemeler
500 gr kıyma
4-5 adet lavaş ekmeği
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı galeta unu
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kimyon
Kekik 
Tuz


Sosu 
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Tuz


Servis için
Yoğurt


Yapılışı
Köfte malzemeleri iyice yoğrulur.Adana kebabı gibi şekil verilip lavaşa sarılır.İstenilen boyutta kesilerek uygun bir fırın kabına dizilir.180 derecede önceden ısınmış fırında arada üzerleri yağlanarak yaklaşık 30 dakika pişirilir.
Sosu için sarımsak ezilip tereyağında sotelenir.Su ile karıştırılan salçalar ve baharatları eklenerek 2-3 dakika kaynatılan sos fırından çıkan kebabımızın üzerine gezdirilerek yoğurtla birlikte servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder