Sayfalar

16 Eylül 2016 Cuma

Fırında Kuzu Kol Sarma

Malzemeler
1 adet kemiksiz kuzu kol
7-8 diş sarımsak
2-3 adet kereviz sapı
1 demet taze kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı su
Karabiber
Tuz


Garnitür
4 adet patates
2 adet havuç
250 gr arpacık soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz


Yapılışı
Kuzu kol tuz ve karabiber ile ovulur.Rulo yapılıp sicim ile dağılmasın diye bağlanır.Rulonun üzerinde derin delikler açılarak sarımsak ve taze kekikler yerleştirilir.Garnitür sebzeler isteğe bağlı büyüklükte doğranıp sıvı yağ ve tuz ile harmanlanır.Fırın tepsisinin altına kereviz sapları yerleştirilir üzerine kuzu sarma yerleştirilir.Üzerine parça parça tereyağı konulur.Su ilavesi ve garnitür sebzelerle beraber önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika sonra 150 derecede yaklaşık 1,5-2 saat pişirilir.
Pişen kuzu sarmanın üzerindeki ipler çıkarılıp dilimlenerek garnitür sebzeler ve salata ile sıcak servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder