Sayfalar

14 Ağustos 2016 Pazar

İzmir Köfte


Malzemeler
500 gr kıyma
5-6 adet patates
3 domates
3 adet sivri biber
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı galeta unu
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz



Sos için
2 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz



Kızartmak için
Sıvı yağ




Yapılışı
Köfte için kıyma,rendelenmiş kuru soğan,yumurta,galeta unu,kıyılmış maydanoz ve baharatlar iyice yoğrulur.Uzunlamasına küçük köfteler yapılır.Una bulanır.Patatesler elma dilim kesilir.Kızartma yağında önce patates sonra köfteler pembeleşene kadar kızartılır.
Isıya dayanıklı bir kabın en altına elma dilim patatesler üzerine köfteler dizilir.En üste dilimlenmiş domates ve sivribiberler eklenir.Uygun bir kabın içerisine domates rendelenip salça,su ve baharatlarla karıştırılıp yemeğin üzerine gezdirilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder