Sayfalar

14 Ağustos 2016 Pazar

Milföylü Kafes Köfte

Malzemeler
İç Pilav
1 su bardağı baldo pirinç
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar
Tuz


Köftesi için
1 kilo dana kıyma
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz


Üzerine
4 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı


Yapılışı
Pirinç yıkanır.Süzülür.Kuş üzümü sıcak suda bekletilir.Tereyağ uygun bir tencerede eritilip sıvı yağ eklenir.Çam fıstığı eklenerek kavrulur.Küçük küçük doğranan kuru soğan eklenip sotelenir.Yıkanan pirinç eklenip 2-3 dakika kavrulur.Süzülen kuş üzümleri ve baharatlar ilave edildikten sonra 2 su bardağı sıcak su eklenerek pişirilir.Pişen pilav karıştırılarak dinlendirilir.
Ayrı bir kapta rendelenen soğan ve tüm köfte malzemeleri iyice yoğrulur.15-20 dakika dolapta dinlendirilir.Dinlenen köfte harcı yağlı kağıt üzerine yayılarak 1 cm kalınlığında inceltilir.Arasına hazırlanan iç pilav koyularak rulo yapılır.Yağlanmış fırın kabına aktarılarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.Pişen köfte fırından çıkarılarak üzerine şerit şeklinde kesilen milföylerle kafes şekli verilir.Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülerek yaklaşık 10 dakika tekrar fırınlanır.5-10 dakika dinlendirilip dilimlenerek ister garnitürlerle ister domates sos ile servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder