Malzemeler
10 adet güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı gül suyu
1 su bardağı ceviz içi
Üzerine
Mevsim meyveleri
Antep Fıstığı
Yapılışı
Sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.Ocaktan alıp şekerini ekleyip iyice karıştırın.(Şeker miktarını arttırabilirsiniz.) Gül suyunu ilave edip 5 dakika ılımasını sağlayın.Uygun bir kalıbın içine kırılmış güllaç ve sütü sırasıyla doldurun.Hafifçe sıkıştırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın.Ara katlarına ceviz serpiştirin.Kalıptan çıkarıp ters çevirin.Kalan güllaçları da aynı şekilde şekillendirin.Kalan sütü güllaçların üzerine gezdirip soğutun.Mevsim meyveleri ve Antep Fıstığı ile soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder