Sayfalar

14 Ağustos 2016 Pazar

Güllaç

Malzemeler
10 adet güllaç yaprağı
6 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı gül suyu
1 su bardağı ceviz içi



Üzerine 
Mevsim meyveleri
Antep Fıstığı



Yapılışı
Sütü kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.Ocaktan alıp şekerini ekleyip iyice karıştırın.(Şeker miktarını arttırabilirsiniz.) Gül suyunu ilave edip 5 dakika ılımasını sağlayın.Uygun bir kalıbın içine kırılmış güllaç ve sütü sırasıyla doldurun.Hafifçe sıkıştırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın.Ara katlarına ceviz serpiştirin.Kalıptan çıkarıp ters çevirin.Kalan güllaçları da aynı şekilde şekillendirin.Kalan sütü güllaçların üzerine gezdirip soğutun.Mevsim meyveleri ve Antep Fıstığı ile soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder