Malzemeler
4 adet enginar
Sos malzemesi
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 çay kaşığı toz şeker
4 su bardağı su
Tuz
Garnitür için
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzerine
1/2 limon suyu
Dereotu
Yapılışı
Enginarlar uygun bir tencereye dizilir.Bir kasede sos malzemeleri karıştırılır.Enginarların üzerine gezdirilerek kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirilir.
Patates ve havuçlar küp doğranır bezelye ile birlikte kaynayan suda 5-6 dakika haşlanır.Haşlanan sebzeler soğuk sudan geçirilir.Kuru soğan brunoise doğranır.Zeytinyağında sotelenir.Hazırlanan garnitür ve tuz eklenerek 1/2 su bardağı su eklenip pişirilir.
Pişen enginarlara pişen garnitür doldurulur.Pişen sos suyu ve 1/2 limonun suyu enginarların üzerine gezdirilir.5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alınır.Dereotu ile süslenerek soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder