Sayfalar

2 Haziran 2016 Perşembe

Nar Ekşili İmambayıldı

Malzemeler
4 adet orta boy patlıcan
2 adet büyük boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet kapya biber
1 adet köy biberi
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı nar ekşisi
Karabiber
Tuz


Kızarmak için
Sıvı yağ


Yapılışı
Patlıcanlar alacalı soyulup orta kısmına çizik atılır ve kızgın yağda pembeleşene kadar kızartılır.Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlu üzerine alınır.
Soğan piyazlık doğranıp zeytinyağı ile sotelenir.Julienne doğranan biberler ilave edilir.İnce kıyılmış sarımsaklar ve kabuğu soyulup doğranan domatesler ilave edilir.Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.Toz şeker,baharatlar ve 1/2 çay bardağı nar ekşisi ilave edilir.Ocaktan alınarak kızartılan patlıcanların içine doldurulur.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirilir.
Kıyılmış maydanoz ve nar ekşisi ile birlikte soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder