Sayfalar

2 Haziran 2016 Perşembe

Sarma Pizza

Malzemeler
4-5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker


İç Malzeme
2 adet domates
3 adet sivri biber
1/2 kangal sucuk
1/2 su bardağı dilimlenmiş zeytin
2  su bardağı kaşar peyniri rendesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz


Üzerine 
Yumurta sarısı


Yapılışı
Maya,ılık su,ılık süt,tuz,toz şeker,sıvı yağ uygun bir kapta karıştırılır.Un ilavesiyle ekmek kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.Hamur iki eşit bezeye ayrılır.Bezelerden biri dolapta bekletilir.Diğer beze merdaneyle bir cm kalınlığında açılır.Ve 1 parmak kalınlığında şeritler kesilir.Kesilen şeritlerden iki-üç tanesi yağlanarak yün yumağı gibi ele dolanır.Dolanan şerit dikkatlice elden çıkarılarak yağlanmış tepsiye dizilir.


Diğer şerit ve ikinci beze de aynı şekilde hazırlanır.Hazırlanan pizzalar tepside 15 dakika mayalandırılır.
İç malzemeyi hazırlamak için domateslerin kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkarılarak küp doğranır.Biberler ve sucuklar da aynı şekilde doğranır.Uygun bir kasede zeytinyağı,dilimlenmiş zeytin,domates,biber,sucuk ve kekik harmanlanır.Mayalanan pizzaların orta boşluklarına eşit bir şekilde doldurulur.Üzerlerine rendelenmiş kaşar konularak pizzaların kenar kısımlarına yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder