Sayfalar

19 Mayıs 2016 Perşembe

Ajvar

Malzemeler
3 adet közlenmiş patlıcan
3 adet közlenmiş kapya biber
3 adet közlenmiş köy biberi
4 adet közlenmiş domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Tuz




Yapılışı
Közlenmiş sebzelerin kabukları soyulur.Biberlerin çekirdekleri temizlendikten sonra tüm sebzeler çok ince bir şekilde doğranır.Kuru soğan ve sarımsaklar brunoise (en küçük doğrama şekli) doğranır.Uygun bir tavada zeytin yağında sotelenir.Biberi ve tuzu eklendikten sonra doğranan sebzeler eklenip 2-3 dakika sotelenir.Soğuduktan sonra servis tabağına alınıp servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder