Sayfalar

2 Haziran 2016 Perşembe

Kadınbudu Köfte

Malzemeler
500 gr dana kıyma
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1/2 demet maydanoz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tuz


Pane için
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un


Kızartmak için
Sıvı yağ


Yapılışı
Pirinci yıkayıp yaklaşık 1 su bardağı suda haşlanır.Kuru soğan brunoise doğranır.2 çorba kaşığı sıvı yağda kıymanın yarısı ile sotelenir.Soğutulur.
Kıymanın kalan kısmı,soğan ile sotelenen kıyma,haşlanan pirinç,kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenerek köfte harcı yoğrulur.İsteğiniz boyutta köfteler yapın.Hazırladığınız köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın sıvı yağ da kızartın.Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder