Sayfalar

2 Haziran 2016 Perşembe

Yuvalama

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
250 gr yağsız dana kıyma
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz

1 su bardağı haşlanmış nohut
250 gr kuşbaşı et
3 su bardağı yoğurt
6 su bardağı su
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un


Üzerine
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane


Yapılışı
Pirinç yıkanıp 15-20 dakika serilerek kurutur.Mutfak robotunda ince bulgur büyüklüğünde çekilir.Uygun bir kasede çekilen pirinç,kıyma,yumurta,karabiber ve tuz eklenerek yoğrulur.Nohut büyüklüğünde köfteler yapılır ve unlanır.
Kuşbaşı et 6 su bardağı su ile pişirilir.Bir kasede yoğurt,yumurta ve un çırpılır.Etler pişince hazırladığımız terbiyeyi çorbanın suyu ile ılıtarak çorbaya ilave edin.Kaynayana kadar sürekli karıştırılır.Haşlanmış nohut ve hazırlanan köfteler eklenerek 5 dakika pişirilir.Sıcak su ile kıvamı ayarlanır.Tuz eklenir.Pişen yuvalama ocaktan alınır.Tereyağ eritilir nane ilave edilir.Yuvalamanın üzerine dökülerek sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder