Sayfalar

17 Mayıs 2016 Salı

Limonlu Parfe

Malzemeler
2 adet yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı limon suyu
1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt



Yapılışı
1 paket krem şanti 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılarak dolapta bekletilir.Yumurta sarıları ve akları ayrılarak ayrı iki kaba konur.Yumurta sarıları limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile iyice çırpılır.Yumurta akı ise toz şeker ile birlikte köpürene kadar iyice çırpılır.Hazırlanan karışımlar krem şanti ile birleştirilerek tekrar mikser yardımıyla çırpılır.
Uygun bir kalıp streç film ile kaplanır.Kalıbın en alt katına hazırlanan karışım sırasıyla süt ile ıslatılmış kedi dili bisküvileri tekrar karışım tekrar bisküvi şeklinde sıralandıktan sonra en üste tekrar kalan karışım dökülerek buzlukta bir gece bekletilir.Ertesi gün ters çevrilen parfeden streç film sıyrılır dilimlenerek soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder