Malzemeler
5 adet kapya biber
1 paket tat domates püresi
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet patates
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
5 su bardağı sıcak su
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Kapya biberler közlenir ve çekirdekleri ayıklanarak ince doğranır.Kuru soğan brunoise doğranır.Domates ve sarımsak rendelenir.Kuru soğan tereyağ ve sıvı yağ karışımında sotelenir.Rende sarımsak ve küp doğranan patatesler eklenerek sotelenir.Un ilave edilip kavrulur.Domates püresi eklenip 2-3 dakika daha kavrulur.Sıcak su ve köz biberler eklenip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.Sıcak su ile kıvamı ayarlanan çorbaya karabiber ve tuz ilave edilir.Pişen çorba blendırdan geçirilerek sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder