Sayfalar

30 Nisan 2016 Cumartesi

Meyaneli Misket Köfte

Malzemeler
300 gr yağsız dana kıyma
1 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz



Sos Malzemeleri
3 diş ezilmiş sarımsak
1/2 kahve fincanı üzüm sirkesi
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı reyhan
Karabiber
Tuz


Kızartmak için 
1/2 su bardağı sıvı yağ


Üzerine 
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz



Yapılışı
Kıyma,yumurta,galeta unu ve baharatlar iyice yoğrulur.Yoğrulan hamurdan misket şeklinde köfteler yapılarak unlanır.


Unlanan köfteler uygun bir tencerede pembeleşene kadar kızartılır.


Kızaran köfteler kevgir yardımıyla bir tabağa alınır.Köfteleri kızarttığımız yağın içine ezilmiş sarımsak ve sirke konur.Sosumuzun içine sıcak suda ezdiğimiz salça eklenir.2-3 dakika pişirdikten sonra baharatlar ve sonrasında kızaran köfteler eklenir.1-2 dakika pişen yemeğimiz kıyılmış maydanozla sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder