Malzemeler
1 bağ deniz börülcesi
2 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 kahve fincanı nar ekşisi
Yapılışı
Deniz börülcenin sap kısımları kesilerek iyice yıkanır.5-6 bardak sıcak suda 5 dakika haşanır.Yumuşayan deniz börülceleri soğuk sudan geçirilerek süzülür.Uç kısımlarından çekilerek damarlı kısımlarından temizlenir.Öbek öbek yapılarak porsiyonlanır.Servis tabağına alınır.Kapya biber közlenerek çekirdekleri ayıklanır.Julienne doğranır.Bir kasenin içinde ezilmiş sarımsak,zeytinyağı ve nar ekşisi karıştırılır.Kapya biber ile süslenen salatanın üzerine gezdirilir.
(Deniz börülcesi tuzlu olduğundan ayrıca tuz kullanılmaz.)
Soğuk servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder