Sayfalar

17 Nisan 2016 Pazar

Mantarlı Tavuk Köfte

Köfte Malzemeleri
1 kg tavuk kıyma (bonfile)
3 adet kapya biber
1 su bardağı galeta unu
2 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
2 adet yumurta
Karabiber
Pul biber
Kimyon 
Tuz


İç Malzeme
400 gr mantar
2 adet kapya biber
2 su bardağı kaşar peyniri
Karabiber
Tuz


Sos Malzeme
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı sıcak su
1-2 dal maydanoz sapı
2 diş sarımsak
Karabiber
Pul biber
Kekik
Tuz


Üzerine 
Kaşar Peyniri



Yapılışı
Sos için;Kabak,kereviz,havuç,domates ve sarımsak küp doğranıp sıvı yağda sotelenir.Maydanoz ve defne yaprağı eklenir.Salça ilave edilip 3 su bardağı sıcak su eklenir ve sos kıvam alana kadar kaynatılır.Baharatları ve tuzu eklenir.Defne yaprağı ve maydanoz sapları çıkarıldıktan sonra blendırdan geçirilir.Kıvamı koyu olursa sıcak su ile ayarlanır.
Ayrı bir yerde mantarlar temizlendikten sonra julienne doğranır.Yağsız kızgın tavada suyunu salıp çekene kadar sotelenir.Az yağ eklenerek julienne doğranmış kapya biberlerle 1-2 dakika sotelenir.Karabiber ve tuz eklenip ocaktan alınır.Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirle harmanlanır.
(Evde hangi malzemeniz varsa sadece mantar sote ile de yapılabilir.)
Köfteyi hazırlamak için kuru soğan,sarımsak ve kapya biberler brunoise (en küçük doğrama şekli) doğranır,Tavuk kıymaya eklenerek diğer malzemelerle  birlikte iyice yoğrulur.Mandalina büyüklüğünde porsiyonlanır.


Her bir köfte harcı yağlı kağıt üzerinde açılarak içine mantarlı karışımdan konup yine yağlı kağıt yardımıyla D şeklinde kapatılır.


Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilip önceden ısıtılmış 175 derece fırında rengi dönene kadar 15-20 dakika pişirilir.Fırından çıkarılıp hazırlanan sos ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri konularak tekrar 10 dakika kadar fırınlanır.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder