Sayfalar

17 Nisan 2016 Pazar

Medovik Pasta

Malzemeler
5 yemek kaşığı süzme bal
3 adet yumurta
150 gr tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı + 4 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz


Süt Reçeli (Ara Krema)
1 lt süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı nişasta
200 gr tereyağı


Ara Malzeme
1 su bardağı ceviz içi


Krema
1 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt


Dış süsleme
Kalan kek parçaları
(Robottan geçirilmiş)



Yapılışı
Süt Reçeli için;
Sütün yarısı  toz şeker ile kaynatın.(10 dakika) Diğer yarısını nişasta ve kabartma tozu ile karıştırıp yavaşça kaynayan süte ilave edin.Kıvamı koyulaşana ve rengi değişene kadar kaynatın.Pişen süt reçelini soğutun.
Oda ısısındaki tere yağını iyice çırpıp soğuyan süt reçelini kaşık kaşık ilave edin ve çırpmaya devam edin.Hazırlanan kremayı bir kenara alın.
1 paket krem şantiyi 1 büyük çay bardağı soğuk süt ile çırpın ve dolapta bekletin.
Pasta için;
Yumurtaları köpük köpük olana kadar iyice çırpın.Bal,toz şeker,tereyağı,kabartma tozu ve tuz ilave edin.Benmari usulü 3 katı olana kadar karışımı karıştırın.
Unun yarısını bir kaba alın hazırladığınız ballı karışımı ilave edip geriye kalan unu ekleyin ve yoğurun.Cıvık bir hamur olacak telaşlanmayın hamur dinlenince toparlanacaktır.
Dinlenen hamuru 10 eşit bezeye ayırın.Her bir bezeyi açın.Pasta tabağı büyüklüğünde kesin.Artan parçaları sakın atmayın.Hazırladığınız 10 adet hamuru tek tek yağlı kağıt üzerinde artan parçalarla pişirin.(Her bir hamurun pişme süresi 4-5 dakika - 180 derece)
Tabanlar pişince her bir tabanın üstüne soğuyan süt reçeli ve ceviz içi serpilerek 10 kat tamamlanır.Pastanın dışı daha önce hazırlanan krem şanti ile kaplanır.
Artan ve pişirdiğimiz taban parçaları robottan geçirilerek pastanı dışı bununla kaplanır ve dolapta bir gece bekletilir.Dilimlenerek mevsim meyveleri ile soğuk servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder