Sayfalar

19 Nisan 2016 Salı

Tam Buğday Ekmeği

Malzemeler 
(3 adet ekmek için)
1 su bardağı ılık süt
2,5 su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket instant maya
Aldığı kadar un
(Tam buğday unu+beyaz un)



Üzerine
1 yemek kaşığı un
2-3 yemek kaşığı su
Keten tohumu ve ya susam



Yapılışı
Maya ılık su+süt karışımında toz şeker ve tuz ile karıştırılır.Un ilavesiyle ele yapışmayacak  kıvamda hamur yoğrulur.Yaklaşık yarım saat ılık ortamda mayalanan hamura şekil verildikten sonra üzerine un ve su karışımı sürülür.Keten ve ya susam serpilen ekmekler önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder