Malzemeler
1 kg un
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar su
Arasına
1 kase
Tereyağ+Zeytinyağı+Margarin karışımı
İç Malzeme
400 gr mantar
2 adet kabak
2 kapya biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Yapılışı
Un,sirke,zeytinyağı uygun bir kapta karıştırın.Aldığı kadar su ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.30 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırıp her bir parçayı servis tabağı büyüklüğünde açın.Açılan bir hamur üzerine yağ karışımını sürüp üzerine bir hamur yerleştirin ve bu hamuru incecik açıp yağladıktan sonra bohça gibi katlayın.Bu işlemi diğer hamurlara da uygulayın.Hazırlanan hamurları dolapta bir gece bekletin.
Dinlenen her bir bohçayı dikdörtgen şeklinde açıp 6 parçaya bölün.6 adet kare kesin.
İç malzemeyi koyup bohça şeklinde kapatıp kürdanla tutturun.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder