Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4,5 su bardağı un
İç Malzeme
4-5 adat haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kırmızı toz biber
Kimyon
Tuz
Üzerine
Yumurta sarısı
Yapılışı
İç malzeme için kuru soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda sotelenir.İçerisine salça eklenip kavrulur.Baharatları eklendikten sonra ezilmiş patates eklenerek karıştırılır.Ocaktan alınıp soğutulur.
Hamur malzemelerinin tümü karıştırılarak ele yapışmayan bir hamur yoğrulur ve 1 saat mayalandırılır.Mayalanan hamur ikiye ayrılır.Dikdörtgen bir fırın kabı yağlanır.Hamurun yarısı fırın kabının altına eşit bir şekilde döşenir.
Hazırlanan iç malzeme yayılır.Geriye kalana hamur unlanarak açılır.Şeritler kesilerek hasır şeklinde şeritler örülür.
Üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder