Sayfalar

17 Nisan 2016 Pazar

Şöbiyet

Malzemeler
20 adet baklavalık yufka
50 gr Antep fıstığı
200 gr tereyağı



İç Malzeme
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik



Şerbeti
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
2-3 damla limon suyu



Üzerine
Antep fıstığı



Yapılışı
Şerbet için;su ve toz şeker kaynatılır.Kaynayınca iki-üç damla limon sıkılıp 5 dakika daha kaynatılarak ocaktan alınır.
Uygun bir tencerede süt ve irmik koyulaşana kadar pişirilir.Soğutulur.
Baklavalık yufkalar teker teker araları bol tereyağı ile yağlanarak üst üste dizilir. 
(En üst kata yağ sürülmeyecek.)
Kare şeklinde kesilen yufkaların içine irmikli iç ve Antep fıstığı konularak üçgen kapatılır.Yuvarlak bir fırın kabı tereyağı ile yağlanarak şöbiyetler uç kısımları birbirinin üstüne gelecek şekilde fırın kabına dizilir. 
(Tatlıların açılmaması için) 
Üstü tereyağı ile yağlanarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Sıcak tatlıya soğuyan şerbet dökülerek üzerine uygun bir tepsi örtülür.Dinlenip şerbetini iyice çekince Antep fıstığı ile süslenerek servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder