Sayfalar

19 Nisan 2016 Salı

Pastırmalı,Kaşarlı Baget Ekmeği

Malzemeler
500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz (silme)
1,5 su bardağı ılık su
1/4 paket yaş maya
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı süt tozu


İç Malzeme
200 gr kaşar peyniri (rende)
200 gr pastırma 


Üzerine
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu



Yapılışı
Un,tuz,süt tozu karıştırılır.Ilık su,maya,toz şeker,zeytinyağı ayrı bir kasede karıştırılır.Unlu karışım içine eklenerek yoğrulup 15 dakika mayalandırılır.Dinlenen hamurdan 4 beze yapılır.Her bir beze el ile açılarak arasına kaşar peyniri ve pastırma dizilerek baget ekmek şekli verilir.
Üzerine çizik atılıp yumurta sarısı+yağ karışımı sürülüp çörek otu serpilir.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Dilimlenerek sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder