Sayfalar

19 Nisan 2016 Salı

Mantar Kurabiye

Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin
200 gr mısır nişastası
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 yemek kaşığı kakao



Yapılışı
Margarin,mısır nişastası,pudra şekeri,vanilya,yumurta,kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi uygun bir kasede özleşene kadar yoğrulur.Azar azar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.Ceviz büyüklüğünde bezeler yapılarak yuvarlanır.Üzerlerine hafif bastırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisisne dizilir.Uygun bir şişe kapağının kenarı hafif ıslatılır.Önce kakaoya sonra kurabiyelerin üstüne teker teker şekil verilir.(Her kurabiye için kapak kakaoya batırılacak.)Önceden ısıtılmış 150 derece fırında pembeleşene kadar pişirilip servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder