Sayfalar

19 Nisan 2016 Salı

Yufkalı Kafes Böreği

Malzemeler
6 adet yufka
10 adet milföy


İç Malzeme
 1 kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz


Sos Malzeme
3 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta


Üzerine
Yumurta sarısı


Yapılışı
Sos malzemeleri bir kasede çırpılarak hazırlanır.Tezgaha bir yufka serilip sos malzemesi sürülüp ikinci yufka üstüne sürülür.Yufkanın boyutuna göre 12 ve ya 8 parçaya bölünerek hazırlanan iç malzemeyle beraber sigara böreği gibi sarılır.Sarılan böreklerin üzerine şerit kesilmiş milföyler sarılır.Yağlanmış fırın tepsisine dizilen böreklerin üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder