Malzemeler
10 adet milföy
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
1,5 çay bardağı toz şeker
Üzerine
Pudra şekeri
Toz Antep fıstığı
Yapılışı
Muhallebi malzemelerini uygun bir tencerede kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.Soğutun ve çırpın.Milföyleri dondurucudan çıkarın.Yumuşayan milföy karelerini enine ve boyuna kesip küçük kareler elde edin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye milföy hamurlarını sıralayın.180 derece ısıttığınız fırında milföyleri hafif kızarana kadar pişirin.Pişen milföyleri fırından çıkarın ve ılımaya bırakın.bir parça milföyün arasına çırpılmış muhallebiden 1 tatlı kaşığı koyun.Üzerine başka bir milföyle kapatın.Diğer milföylere de aynı işlemi uygulayın.Servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpip Antep fıstığı ile süsleyin.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder