Sayfalar

6 Nisan 2016 Çarşamba

Külahta Kek

Malzemeler
2 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı ılık su
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kakao
1/2  su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
10 adet dondurma külahı
(Altı düz olacak)


Krema 
1 poşet krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt


Çikolata sos
1 paket fındıklı çikolata


Yapılışı
Öncelikle krem şanti ve soğuk sütü çırpıp dolapta soğutun.Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın.Toz şekerin yarısını sarılara yarısını akın içine ekleyin.Her iki karışımı da iyice çırpın.Yumurta sarılı karışıma diğer malzemeleri kaşıkla karıştırın.Bu karışıma çırpılmış yumurta akını tahta kaşık yardımıyla yedirin.Hazırlanan karışımı külahlara paylaştırın.
(1 parmak aşağıda kalacak şekilde) Dar bir kek kalıbının içerisine külahlar dik kalacak şekilde yerleştirin.Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 10 dakika pişirin.Kürdan testi yapıp pişme derecesini kontrol edin. Ilıyana kadar fırında beklettiğiniz kekleri çıkarıp benmari usulü eritilmiş fındıklı çikolataya bulayıp soğumasını bekleyin.Çikolata soğuyunca soğuyan şantiyi sıkma torbasına koyup keklerinizi süsleyin.Üzerini şeker süslemeleri ile süsleyip altlarına krem şanti sürüp servis tabağınıza sabitleyin ve servis yapın.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder