8 parça kemiksiz,derisiz tavuk pirzola
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş ezilmiş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon kabuğu rendesi
Kırmızı toz biber
Karabiber
Kekik
Köri
Tuz
Yapılışı
Tavuk pirzolalar yıkanıp süzülür.Pirzolalar hariç tüm sos malzemeleri uygun bir kapta karıştırılır.Tavuklar bu sosun içine konup iyice harmanlandıktan sonra bu sosta 30 dakika bekletilir.
Marine olan pirzolalar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek kızarana kadar pişirilir.
Susamlı pirinç pilavı ile servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))
SUSAMLI PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı susam
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı
Ölçülü pirinç yıkanıp süzüldükten sonra uygun bir pilav tenceresinde tereyağıyla birlikte berraklaşana (pirinçler birbirinden ayrılıp tane tane olacak) kadar kavrulur.Tuz eklenerek tavuk suyu ilave edilir.Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapatılır.Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.Pilav pişene kadar ayrı bir tavaya sıvı yağ eklenerek susam pembeleşene kadar kavrulur ve ocaktan alınır.
Pişen pilavın üstüne kavrulan susam eklenerek karıştırılır ve 10 dakika üzeri bir havlu peçete ile kapatılır.Demlenen pilav sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder