Malzemeler
4 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
İç Malzeme
350 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet patates (çiğ-rendelenmiş)
Karabiber
Pul biber
Tuz
Şekil vermek için
Kürdan
Yapılışı
İç Malzeme için kıyma yağsız tavada rengi dönene kadar kavrulur.Sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğan eklenerek sotelenir.Rendelenmiş patates eklenir 5 dakika daha sotelenir.Baharatları ve en son kıyılmış maydanoz eklenerek ocaktan alınır.
Bir kasede yumurta iyice çırpılır.Kabartma tozu,süt ve yağ eklenerek tekrar çırpılır.
Yufkanın birini tezgaha serin.Üstüne hazırlanan sostan iyice sürün.Üzerine bir yufka serin tekrar sostan sürerek ağzı geniş bir bardak ile kesin.Her bir yuvarlağın içine hazırlanan harçtan koyup kürdan ile bir ucundan diğer ucuna kadar dikiş diker gibi kürdanla tutturun.Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp hazırlanan kese börekleri yağlanmış tepsiye dizin.Kalan sosu böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Kürdanları çıkarıp servis tabağına dizin.Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder