Sayfalar

17 Nisan 2016 Pazar

Mantarlı Kıymalı Açma Börek

Malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
3,5 su bardağı un
1 paket instant maya


Arasına
3 yemek kaşığı tereyağı
(eritilmiş)


İç Malzeme
400 gr mantar
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr kıyma
Karabiber
Tuz


Yapılışı
Ilık sütü,şekeri,mayayı uygun bir kapta karıştırın.Tereyağı,tuz ve yumurta akını ekleyin.Unu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.Yoğurduğunuz hamuru 8 eşit bezeye ayırın.
Elinizle tabak büyüklüğünde açın Aralarına yağ sürüp tüm bezeleri üst üste koyun.Buzlukta 10 dakika bekletin.
Ayrı bir tavada kıymayı kavurun.Yemeklik doğranmış soğanı ve yağı ekleyip soteleyin.En son julienne doğranan mantarları ekleyin.Suyunu salıp çekene kadar soteleyin.Baharatlarını ekleyip ocaktan alın.
Buzluktaki hamuru çıkarıp dikdörtgen şeklinde açın.Hamuru ikiye kesip her bir parçasına iç malzeme koyup rulo yapın.2 cm kalınlığında kesip tepsiye dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.Sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder