Sayfalar

17 Nisan 2016 Pazar

Geleli Kebabı (Malatya)

Malzemeler
8-10 adet patlıcan (Büyüklüğüne göre)
500 gr kuzu kuşbaşı (sotelik)
1 adet kuru soğan
3-4 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 su bardağı sıcak su
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz


Üzerine
2 adet domates
3 adet sivri biber



Yapılışı
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun.Bıçakla incecik kıyın.Bir miktar tuz ile karıştırıp dikdörtgen bir fırın kabının dibine yayın.Soğanları ve biberleri yemeklik doğrayın.Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın.Sotelik doğranmış kuzu etini kızgın bir tavada rengi dönene kadar soteleyin.Sıvı yağını ve sırasıyla kuru soğan,sivri biber ve domatesi ekleyip soteleyin.Salçasını ve baharatını ekleyip sıcak su ilave edin.Etler yumuşayana kadar pişirin.Pişmeye yakın yemeğin tuzunu ilave edin.Sotelenen eti közlenmiş patlıcanın üzerine yayıp üzerine dilimlenmiş biber ve domates dizin.Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Fırından çıkan yemeğimizi eritilmiş tereyağı gezdirerek sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder