Sayfalar

19 Nisan 2016 Salı

Elmalı Cevizli Pasta

Malzemeler
125 gr eritilmiş margarin (ılık)
1+1/4 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çay kaşığı hindistan cevizi
2 adet elma
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi


Muhallebisi için
3 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
Limon kabuğu rendesi



Yapılışı
Öncelikle tereyağı ve toz şekeri mikserle iyice çırpın.Yumurta ve süt ilave edip mikser ile çırptıktan sonra elenmiş un,kabartma tozu,vanilya ve hindistan cevizi ekleyin.Tüm malzemeyi ekleyip boza kıvamında bir hamur elde edecek şekilde iyice çırpın.(Gerekirse un ilavesi yapın.)Cevizleri ve küp doğranmış elmaları ekleyip kaşık yardımıyla pasta hamuru karıştırın.Hazırlanan karışımı yağlanmış kare borcama dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.Kek soğurken muhallebi malzemelerini uygun bir tencereye koyup çırpma teli yardımıyla karıştırarak kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin.Ilıyan muhallebiye krem şanti ekleyip çırpın.Hazırlanan muhallebiyi soğuyan kekin üzerine sürün ve 3-4 saat dolapta soğutun.Soğuyan pastamızı dilimleyerek hindistan cevizi ve mevsim meyveleriyle süsleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder