Malzemeler
1 yemek kaşığı tereyağ
(oda sıcaklığında)
400 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
4 adet yumurta
1 büyük çay bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
İç Malzeme
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 kg havuç
500 gr süzme yoğurt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Üzerine
Köz kırmızı biber
(doğranmış)
Yapılışı
Öncelikle ıspanakları bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirin.Pişen ıspanakları,yumurta sarılarını ve bir adet kuru soğanı rondada çekin.Uygun bir kaba aktarın.İçerisine Unu,baharatları ve tereyağı ekleyip karıştırın.Yumurta aklarını bir tutam tuzla köpürene kadar iyice çırpın.Tahta bir kaşık yardımıyla köpüren yumurta aklarını ıspanaklı karışımla karıştırın.Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirip hafifçe yağlayın.Hazırlanan karışı mı döküp eşit bir miktarda yayın.180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp Sıcakken rulo yapıp soğutun.Rendelenmiş havucu sıvı yağ ile birlikte soteleyin.Ilıdıktan sonra sotelenen havucu ,dövülmüş sarımsak ve yoğurtla iyice karıştırın.Soğuyan ruloyu yağlı kağıttan dikkatlice çıkarın.Arasına hazırlanan iç malzemeyi koyup rulo yapın.
Üzerini yoğurt ve közlenmiş biberle süsleyip dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder