Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için
2 su bardağı soğuk süt
1 su bardağından az toz şeker
Muhallebi
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti
Üzerine
Hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurtalar ve toz şeker derin bir kap içerisinde iyice çırpılır.Üzerine vanilya,kabartma tozu ve un ilave edilerek tekrar mikserle çırpılır.Hazırlanan hamur yağlanmış dikdörtgen bir borcama dökülür.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirilir ve soğumaya bırakılır.
Soğuk süt ve toz şeker bir kabın içerisinde şeker eriyene kadar karıştırılır.Hazırlanan sütlü karışım soğuyan kekin üzerine her tarafa eşit gelecek miktarda kaşık yardımıyla dökülür.
Muhallebisi için krem şanti hariç tüm malzemeler tencerede kısık ateşte sürekli karıştırılarak koyulaşana kadar pişirilir.Ocaktan alınır muhallebi ılıyınca krem şanti eklenip mikser ile çırpılır.
Hazırlanan muhallebi kekin üzerine düzgünce sürülür.Üzerine bol hindistan cevizi serpilerek pastamız 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra dilimlenerek servisi yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder