Sayfalar

6 Mart 2016 Pazar

Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye

Malzemeler
250 gr margarin
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


Üzerine
Yumurta sarısı
Çörek otu


Yapılışı
Uygun bir tavada margarin eritilip sıvı yağ ile karıştırılır.Diğer malzemeler eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.Hazırlanan hamura dilediğiniz şekli verip yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirilir.
Çay saatinde keyifle yiyin.
Afiyet Olsun :)))


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder