Malzemeler
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su
(Tavuk suyu ve ya et suyu kullanılabilir.)
2 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz
Yapılışı
Ölçülü pirinç öncelikle iyice yıkanıp süzdürülür.Tereyağı pilav tenceresine eklenerek eritilir.Rendelenmiş domatesler eklenip 1-2 dakika sotelenir.Karabiberi ve tuzu eklendikten sonra yıkanmış pirinç eklenir.3-4 dakika kavrulan pirincin üzerine sıcak su eklenerek orta ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirilir.Pişen pilav karıştırılarak üzerine havlu kağıt kapatılarak 10-15 dakika demlendirilir.Sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder