Sayfalar

5 Mart 2016 Cumartesi

Paskalya Çöreği

Malzemeler
1 kg un
5 adet yumurta
(1 yumurta sarısı üzerine)
250 gr tereyağı
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
2 paket instant maya
1 çorba kaşığı mahlep


Üzerine
File badem
2-3 çorba kaşığı bal
1 yemek kaşığı süt


Yapılışı
Çöreğin hamuru için süt ılıtılır.İnstant maya ilave edilir.Yumurta,eritilmiş tereyağı,toz şeker ve mahlep eklenerek iyice karıştırılır.Azar azar un ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur yoğrulup mayalandırılır.
Mayalanan hamuru 12 bezeye ayırın.Her bir bezeyi orta kısmı hafif kalın kalacak şekilde şerit haline getirin.Her üç şerit ile saç örgüsü yapın.(Örgülerin orta kısmı hafif şişkin olacak)Hazırlanan örgü çörekler yağlanmış fırın tepsisine konularak tepside 10-15 dakika daha mayalandırılır.Bir kasenin içerisinde yumurta,süt ve bal çırpılır.Fırça yardımıyla bu karışımı çöreklerin üzerine sürün.File badem ile süsleyin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun :)))





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder