Sayfalar

5 Mart 2016 Cumartesi

Kavala Kurabiye

Malzemeler
250 gr teremyağ
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı badem içi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un


Üzerine
Pudra şekeri
Gül suyu


Yapılışı
Bademler sıcak suda birkaç dakika kaynatılıp kabukları soyulur.Tavada kurutularak hafif pembeleştirilir.Pembeleşen bademler robotta iri bir şekilde çekilir.
Oda sıcaklığındaki margarin ,yumurta ve toz şeker iyice yoğrulur.İri çekilmiş badem ilave edilir.Elenen un ve kabartma tozu hamura ilave edilir.Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur.
Hazırlanan hamur unlanmış tezgaha alınarak merdane ile bir parmak kalınlığında açılır.Varsa yarım ay şeklinde kalıpla yoksa çay bardağının yarısıyla kurabiyelere ay şekli verilir.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisisne dizilerek önceden ısıtılmış 150 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.Pişen kurabiyelerin her birine gıdada kullanılabilir özellikte bir gül suyu birkaç damla damlatılır.Servis tabağına alınan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet Olsun :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder